DYANNE SLEIJPEN & BAND!

Op dinsdag 27 juni presenteerde singer-songwriter Dyanne Sleijpen haar nieuwe album “Door..”. Een CD waarvan de opbrengsten van de CD , maar ook van de CD-presentaties gaan naar een goed doel: Kankeronderzoekfonds Limburg.

Een permanente glimlach. Zonnig weer. Liefde voor jezelf of voor een ander. Een fijne blik van een onbekende in de trein. Lachen om een goeie grap. Genieten van een knuffel. Een gepassioneerde kus. Lekker eten. Positiviteit is overal, maar niet vanzelfsprekend. Soms moet je op zoek. Bijvoorbeeld als er zaken gebeuren die je niet zelf in de hand hebt en je verdriet doen. Probeer dan maar eens optimistisch te blijven. Dat is een kunst.

Dyanne Sleijpen (27) laat zich inspireren door de mensen in haar directe omgeving die juist op zulke momenten blijven lachen. Mensen die reden hebben om treurig te zijn maar zich niet uit het veld laten slaan en vol goede moed vooruit blijven kijken. De getalenteerde zangeres / songwriter uit Epen maakte in 2013 haar debuut. Haar eerste eigen album ‘Nooit gedach’ bleek een veelzijdige verzameling mooie dialectliedjes en leverde positieve kritieken op.

Naast zangeres kennen we Sleijpen tevens als een gepassioneerd muziekdocente én als ambassadrice van het Kankeronderzoeksfonds Limburg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bovengenoemde thematiek al enige tijd een rode draad vormt tussen persoon, artiest en schrijfster. Met name haar betrokkenheid binnen het fonds heeft als voornaamste voedingsbodem voor haar nieuwe album ‘Door,’ gefungeerd. 10 popliedjes in het Limburgs die de luisteraar moet opvrolijken in donkere tijden en een frisse wind blaast voor diegene die dat nodig heeft. Wederom geproduceerd door Axel Lindelauf (ex-Volumia).

Dyanne is voor het album een aantal samenwerkingen aangegaan. Met Gé Reinders schreef ze samen het nummer ‘Wat hubbe veer ’t good’. Met Ralph Winkler ( o.a. Hey Angie , Rolling Beatles) maakte ze het nummer ‘Chocola’. Met Linda Zijlmans en Maud Wilms schreef ze, én is ze te horen op het liedje ‘Perron-Gelök’. Ook is het Dyanne gelukt een liedje uit de nalatenschap van Toon Hermans te bemachtigen voor dit album. Het nummer ‘Dit zin mien hande’ schreef Toon voor zijn net aan kanker overleden vrouw Rietje.

Laat u verrassen door een nieuw geluid met emotionele maar ook pittige, kleinkunstachtige songs uit Limburg.

Impressie